Koncept koji spaja nespojivo nastao je kao ideja Miloša Ivića koju je arhitekta Nikola Živković pretvorio u realnost. Kada je od stare zgrade u kojoj nekada nalazila pekara napravio moderan restoran, Nikola je bukvalno uspeo da spoji nebo i zemlju. Spoj tradicije i novina, domaćeg i stranog, hedonizma i ozbiljnosti jeste definitivno nešto što odlikuje restoran, a to se može primetiti u svim detaljima.
Restoran "Nebo i Zemlja" se trudio da zadrži autentičnost u svakom koraku. Svaki detalj restorana je pažljivo osmišljen i nosi neku svoju priču – stare grede iz pekare se još uvek mogu naći na zidovima i savršeno su se uklopile sa modernim stilom i uživanjem. Upravo u tom jedinstvenom spoju koji čuva tradiciju i oblikuje je u nešto potpuno drugačije, odražava se čitava filozofija restorana Nebo i Zemlja.
Koncept nespojivog se odražava u divnoj kuhinji restorana "Nebo i Zemlja", gde se mogu isprobati ukusi koji će te odvesti na nebo uživanja i hedonizma ili vezati za zemlju, starine i tradiciju. Zbog toga je svaka poseta restoranu unikatan doživljaj, a tome mogu da posvedoče gosti sa svih strana sveta.