Analiza svih reproduktivnih hormona u laboratoriji Talija Lab na četiri lokacije!
Cena sa popustom
2.800 RSD
Popust
30%
Originalna cena
4.000 RSD
Ova ponuda sigurno važi još*:
20200409
* Prikazano vreme je ugovorom zagarantovano da je kompanija dužna da ispoštuje sve kupce koji kupe do ovog perioda. Ukoliko kompanija želi da nastavi prikazivanje ove ponude, ponuda će se obnoviti i kupci dobijaju novo zagarantovano vreme.
Kako funkcionišu kuponi?
1. Poručite ponudu online ili dođite u naše prostorije.
2. Platite u pošti ili putem e-bankinga ili direktno kod nas.
3. Nakon uplate šaljemo kupon na email ili dobijate kupon kod nas.
4. Sa kuponom idete kod našeg poslovnog partnera da iskoristite uslugu.
Osnovne informacije
Ponuda obuhvata:
Analizu svih reproduktivnih hormona:
 • LH,
 • FSH,
 • prolaktin, 
 • progesteron,
 • estradiol,
 • testosteron.
O bračnoj neplodnosti (infertilitetu, sterilitetu) se govori ukoliko do trudnoće ne dođe nakon 12 ili više meseci nezaštićenih redovnih polnih odnosa. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije učestalost neplodnosti je u porastu. Procenjuje se da čak svaki četvrti par ima problem sa plodnošću, što ukazuje na globalni zdravstveni problem. Uzroci neplodnosti su brojni i uobičajeno se dele na: ženski faktor neplodnosti (35%), muški faktor neplodnosti (35%), zajedničke faktore neplodnosti (20%). U oko 10% slučajeva uzrok nije poznat i tada se govori o nerazjašnjenoj (idiopatskoj) neplodnosti.

Kod žena najčešći uzroci neplodnosti su: izostanak ovulacije (anovulatorni ciklusi), oštećenje i neprohodnost jajovoda (tubularni faktor neplodnosti) i endometrioza.

Hroničan izostanak ovulacije se javlja u 30-40% slučajeva i najčešće je uzrokovan sindromom policističnih jajnika (polycystic ovary syndrome, PCOS), endokrinološkim poremećajem kod žena u reproduktivnom periodu. PCOS se karakteriše prisustvom cističnih folikula u jajnicima, poremećajem menstrualnog ciklusa i povišenom koncentracijom muških polnih hormona (hiperandrogenizam).

Sindrom policističnih jajnika ili Stein-Leventhal-ov sindrom (polycystic ovary syndrome, PCOS) je najčešći endokrinološki poremećaj kod žena u reproduktivnom periodu. Karakteriše se prisustvom cističnih folikula u kori jajnika (ovarium), poremećajem menstrualnog ciklusa i povišenom koncentracijom muških polnih hormona (hiperandrogenizam). Sindrom je usko povezan sa neosetljivošću na insulin (insulinskom rezistencijom), zbog čega je kod ovih žena učestalije obolevanje od šećerne bolesti (diabetes mellitus, DM). Često je udružen i sa povišenom koncentracijom holesterola i triglicerida u krvi (hiperlipidemijom).

Kod žena sa policističnim jajnicima folikuli ne sazrevaju dovoljno da bi došlo do ovulacije, odnosno oslobađanja jajne ćelije. Zbog toga policistični jajnici imaju značajno više malih folikula nego normalni jajnici što uslovljava njihov specifičan izgled. Znaci i simptomi PCOS se pojavljuju ubrzo nakon prve menstruacije (menarhe), ali u nekim slučajevima PCOS se razvija kasnije npr. zbog značajnog povećanja telesne težine.

Iako ispitivanje steriliteta nije ograničeno na ispitivanje hormona, analiza reproduktivnih hormona je jednostavna analiza koja može poslužiti kao početna informacija u ispitivanju. Rezultati ovih analiza mogu dati informaciju o postojećoj patologiji. Nivo hormona pokazuje nivo funkcije endokrine i reproduktivne funkcije. Isključivanjem ovog faktora može se nastaviti sa daljim ispitivanjima.
Dodatne informacije
Biohemijska laboratorija Talija Lab osnovana je 2014. godine. 

Idejni tvorci i osnivači ovih laboratorija jesu mladi i uspešni ljudi, koji su sticali dugogodišnja iskustva u velikim laboratorijskim kućama i sa željom da sve ono dobro što su naučili pretoče u jedan mali porodični posao u kojem će svi raditi i razmišljati sa istim ciljem.

Vizija naših laboratorija jeste da se kvalitet dugoročno pamti i da jednoga dana brend Talija laboratorija bude izbor svake porodice.

Naša misija jeste da svakom korisniku bez obzira na pol, starost, rasnu pripadnost i socijalni status obezbedimo vrhunski kvalitet i uslugu kada je privatna laboratorija u pitanju i da svaki naš korisnik iz laboratorije izađe zadovoljan i sa preporukama za naš tim.
Napomene
Kupon možete iskoristiti najkasnije do 09.05.2020.
 • Jedan kupon važi za jednu osobu.
 • Kupon mogu iskorisiti i muškarci i žene.
 • Kupon možete iskoristiti na sledećim lokacijama, uz prethodno zakazivanje:
  - Dorćol, Drinčićeva 21: 060/334-9868, 011/334-9868
  - Zemun polje,  Dušana Mađarića 7: 060/334-9879
  Mirijevo,  Semjunela Beketa 5, lokal 3
  Labudovo Brdo,  Serdara Janka Vukotića 1b, I sprat, 060/334-98-74
 • Radno vreme laboratorije:
  - od 7h do 20h radnim danima 
  - subotom od 8h do 15h
Mini anketa
Pomozite nam da zaznamo vaše mišljenje. Koliko je atraktivna ova ponuda?
Hvala Vam na informaciji!
O kompaniji
Naziv: Talija Lab
Adresa: Drinčićeva 21
Mobilni: 060/334-98-68, 060/334-98-79
Autobusi: 79
Tramvaji: 10,2,5
E-mail: info@talijalab.com
Galerija
Mapa
Komentari
Masa Markovic (07.02.2019.)
Koliko ranije se mora zakazati uz kupljeni kupon?
KuponDiler.rs
Poštovana Mašo, dovoljno je dan unapred, naravno sve u skladu sa raspoloživim terminima. 
Bojana Zlatanović (12.08.2017.)
Sve pohvale ☺
Ostavite komentar
Ime i prezime:


Komentar:

9 + 8:


Pošalji