Analiza hormona štitne žlezde T3, T4, TSH na čak 4 lokacije u gradu u Talija Lab-u!
Cena sa popustom
1.183 RSD
Popust
30%
Originalna cena
1.690 RSD
Ova ponuda sigurno važi još*:
20201205
* Prikazano vreme je ugovorom zagarantovano da je kompanija dužna da ispoštuje sve kupce koji kupe do ovog perioda. Ukoliko kompanija želi da nastavi prikazivanje ove ponude, ponuda će se obnoviti i kupci dobijaju novo zagarantovano vreme.
Kako funkcionišu kuponi?
1. Poručite ponudu online ili dođite u naše prostorije.
2. Platite u pošti ili putem e-bankinga ili direktno kod nas.
3. Nakon uplate šaljemo kupon na email ili dobijate kupon kod nas.
4. Sa kuponom idete kod našeg poslovnog partnera da iskoristite uslugu.
Osnovne informacije
Ponuda obuhvata:
 • Analizu hormona štitne žlezde:
  T3, T4, TSH 
Hormoni štitne žlezde regulišu brojne biohemijske procese u organizmu koji su ključni za normalan rast i razvoj, metabolizam i neurološku aktivnost. Pojačano zamaranje, zaboravnost, nagle i učestale promene raspoloženja, promene srčanog ritma i telesne mase, mogu ukazivati na poremećaj rada štitne žlezde. Kako su oboljenja štitne žlezde u porastu, preporuka je da se jednom godišnje proveri koncentracija tiroidnih hormona u krvi i uradi ultrazvuk štitne žlezde.

Štitna (štitasta, tiroidna) žlezda je najveća endokrina žlezda u ljudskom organizmu. Smeštena je u prednjem delu vrata neposredno ispod grkljana i normalno teži između 10 i 20 g. Sastoji se iz dva simetrična dela, tako da se njen oblik često poredi sa leptirom. Osnovna funkcija joj je proizvodnja tzv. tiroidnih hormona: tetrajodtironina ili tiroksina (T4) i trijodtironina (T3), koji utiču na rast, razvoj i metabolizam skoro svih tkiva u organizmu i neophodni su za održavanje bazalnog metabolizma. Pri normalnoj funkciji štitne žlezde, količina izlučenih hormona je srazmerna metaboličkim potrebama organizma. Tiroidni hormoni utiču na broj i snagu srčanih otkucaja, održavanje normalnog arterijskog pritiska i povećanje protoka krvi kroz organizam. Pravilan rad i funkcija štitne žlezde tokom trudnoće su od ključnog značaja za normalan rast i razvoj ploda.

Najučestaliji oblici tiroidnog poremećaja ili oboljenja su: gušavost ili struma (povećana štitna žlezda sa normalnom funkcijom), hipertireoza (pojačana funkcija), hipotireoza (smanjena funkcija), tireoiditis (upala štitne žlezde) i karcinomi. Normalno se štitna žlezda ne može videti, niti osetiti na dodir. Ako se uveća dolazi do oticanja u predelu vrata što može pratiti oba stanja izmenjene funkcije, hipotireozu i hipertireozu. Kod poremećaja rada štitne žlezde tegobe su relativno nespecifične, a bolest se razvija postepeno tokom dužeg vremenskog perioda. Isto tako, ozbiljnost simptoma se može dosta razlikovati od osobe do osobe.

Dijagnoza bolesti štitne žlezde se postavlja na osnovu kliničkog pregleda, anamneze, ultrazvučnog pregleda i laboratorijskih analiza. Kako su oboljenja štitne žlezde u porastu, preporuka je da se jednom godišnje u toku redovnih sistematskih pregleda proveri i koncentracija tiroidnih hormona u krvi i uradi ultrazvuk štitne žlezde. Ultrazvukom se utvrđuje veličina štitne žlezde, eventualno postojanje čvorova i na osnovu njihove strukture potreba za punkcijom. Funkcija štitne žlezde se ispituje prvenstveno merenjem koncentracije TSH i tiroidnih hormona u krvi: ukupnog T4 i T3 i/ili slobodnog T4 i T3 (fT4 i fT3). Kasnije se prema potrebi određuje i eventualno prisustvo autoantitela u krvi koja ukazuju na imunološku osnovu bolesti: tiroidperoksidaza antitela (anti-TPO), tireoglobulinska antitela (anti-Tg), TSH receptor antitela (anti-TSH receptor, TRAK). Takođe, nakon postavljanja dijagnoze neophodne su periodične kontrole laboratorijskih parametara kako bi se proverila efikasnost terapije. Kod hormonske supstitutivne terapije lek se ne uzima neposredno pre vađenja krvi (Letrox ili Euthyrox - poslednja doza 24h pre vađenja krvi).

Dodatne informacije
Biohemijska laboratorija Talija Lab koja se nalazi na opštini Stari gradi zajedno sa mikrobiološkom laboratorijom Talija Mikrolab osnovana je početkom 2014. Godine.

Idejni tvorci i osnivači ovih laboratorija jesu mladi i uspešni ljudi koji su sticali dugogodišnja iskustva u velikim laboratorijskim kućama i sa željom da sve ono dobro što su naučili pretoče u jedan mali porodični posao u kojem će svi raditi i razmišljati sa istim ciljem.

Vizija naših laboratorija jeste da se naš kvalitet dugoročno pamti i da jednoga dana brend Talija laboratorija bude izbor svake porodice.

Naša misija jeste da svakom korisniku bez obzira na pol, starost, rasnu pripadnost i socijalni status obezbedimo vrhunski kvalitet i uslugu kada je privatna laboratorija u pitanju i da svaki naš korisnik iz laboratorije izađe zadovoljan i sa preporukama za naš tim.
Napomene
Kupon možete iskoristiti najkasnije do 05.01.2021.
 • Jedan kupon važi za jednu osobu.
 • Kupon možete iskoristiti na sledećim lokacijama, uz prethodno zakazivanje:
  - Dorćol, Drinčićeva 21: 060/334-9868, 011/334-9868
  - Zemun polje,  Dušana Mađarića 7: 060/334-9879
  Mirijevo,  Semjunela Beketa 5, lokal 3
  Labudovo Brdo,  Serdara Janka Vukotića 1b, I sprat, 060/334-98-74
 • Radno vreme laboratorije:
  - od 7h do 20h radnim danima 
  - subotom od 8h do 15h
 • Ukoliko niste iskoristili kupon nakon datuma naznačenog na kuponu, zahtev za refundaciju novca ili produženje roka važenja kupona, nam možete uputiti najkasnije 5 dana nakon isteka važenja kupona.
 • Ukoliko ste zakazali pregled, ali ne možete da stignete, ne zaboravite da blagovremeno otkažete, jer će se u suprotnom Vaš kupon smatrati iskorišćenim.
Mini anketa
Pomozite nam da zaznamo vaše mišljenje. Koliko je atraktivna ova ponuda?
Hvala Vam na informaciji!
O kompaniji
Naziv: Talija Lab
Adresa: Drinčićeva 21
Mobilni: 060/334-98-68, 060/334-98-79
Autobusi: 79
Tramvaji: 10,2,5
E-mail: info@talijalab.com
Galerija
Mapa
Komentari
Bojana Zlatanović (12.08.2017.)
Sce pohvale i za Laboratoriju i za Kupon diler ☺
Aleksandra Minic (27.12.2016.)
Ukoliko imam sindrom policisticnih jajnika, da li je ovo analiza hormona koju treba da uradim ili neka druga? Hvala.
KuponDiler.rs
Poštovana Aleksandra, u kontaktu sa laboratorijom dobili smo odgovor da ovo nisu analize koje se rade u vezi sa policističnim jajnicima. Analize koje možete da uradite su CA125, HE4, Roma index, DHEA-s,SHBG kao i reproduktivni hormoni (prvenstveno LH i FSH).
Ostavite komentar
Ime i prezime:


Komentar:

9 + 8:


Pošalji